Selasa, 22 November 2016

utan cafe salak tinggi menu makanan terbaik panas

assalammualaikum.....

hai semua ,lamanya tak up date blog .tarikh 22hb nov 2016 lama nya aku tak up date blog.
utk semua aku nak kongsikan  menu terbaik di cafe aku nie.
cafe ala 2 dalam utan ..tempat di mana boleh pukul bola golf (range)
rm 10.00 sebakul (100 biji)

sambil riadah keluarkan peluh boleh lah korang bawa family sekali makan2 dan menikmati persekitaran hijau.





bermacam 2 menu terbaik ada...utan cafe nie terletak di salak tinggi sepang ...berdekatan ngan nilai dan klia...









Selasa, 3 Disember 2013

cinta pada haiwan..


   hai ..lama betul tak update blog nie. kematu dah tangan nie pun.
hari nie  aku nak berkongsi cerita mengenai haiwan peliharaan. 
kaalau dulu aku ada mempunyai kucing yang aku bela sendiri kat rumaah.
rasanya pernaah sampai 40 ekor. bermula dengan seekor kucing yang aku beli bernama 
tom berharga rm 600.

tak semua orang suka suasana  bila rumah di penuhi kucing nie...maklum jerlah pasti serba sedikit berbau..tetapi sekarang makin ramai yang makin terbuka dan macam fenomena baru  orang muda yang suka menjadikan haiwan sebagai sesuatu yang di  sayang...muga Fenomena yang berlaku ini diharapkan dapat memberikan impak yang positif terhadap masyarakat, iaitu memupuk kesedaran dalam penjagaan dan kebajikan haiwan kesayangan mahupun haiwan yang terbiar di jalanan

nie gmbar sangkar yang aku buat di laman depan rumah aku

antara gambar kenangan yang paling aku suka ...


antara kucing 2 aku yang paaling manja


ok lah beralih pula dari kucing kepada haiwan lain yang pernah menjadi kesayangan aku...memang pelik dan geli  kalau aku kata anjing antara yang pernah aku suka...sebenarnya abang aku di kampung ada membela kambing jadi anjing nie ada lah sebagai penjaga keselamatan dia lah...


 nie lah si beny dan ben..ke2 anjing nie aku lah yang bagi nama.tapi kami sekeluarga tak lah memegangnya.sekadar bagi makan dan mandikan ..itu pun dengan bantuan jiran india ..kalau terkena makna nya samak lah...tapi apa yang aku suka kat anjing nie ...dia adalah binatang yang mendengar arahan....
sorry to say...ramai yang keliru kan ...nah !!!!!baca nie
Bekas mufti Perlis Mohd Asri Zainul Abidin berkata, tidak salah bagi umat Islam untuk menjaga atau mempunyai anjing sendiri.

“Malah, ia akan diberi ganjaran dalam Islam untuk menjaga anjing. Dalam sebuah hadis, seorang pelacur diampunkan oleh Allah kerana dia memberi air kepada anjing,” kata beliau.

“Terdapat juga kisah sekumpulan remaja yang memberontak terhadap kerajaan dan terpaksa melarikan diri ke sebuah gua, di mana mereka tinggal untuk jangka masa yang panjang. Belia-belia ini telah disertai seekor anjing. Oleh itu, anjing itu tidak selalu menjadi konotasi yang buruk. Mereka bukan musuh kita, ” katanya lagi........

part nie aku nak cerita ternakan abang aku yang baru jer menjadi hobi terbarunya....
membela ayam itik....untungnya bela ayam itik nie ..boleh sembelih and makan....pada sesapa 
yang teringin nak membela haiwan nie perasaan sayang dan tanggungjawap tu penting kerana suasana dan kesihatan haiwan tu harus di jaga...






ok lah setakat nie jer yer....ariosssss


Sabtu, 24 November 2012

Linda-Jika Kau Kekasih with lyric



assalammualaikum.....
lagu nie mengingatkan aku pada seseorang.....
agak2nya kalau lah masa boleh kembali pasti aku akan lebih 
berfikir.....






















Lirik Lagu Jika Kau Kekasih - Linda AF2 (Linda Nanuwil)

Song / Lagu : Jika Kau Kekasih - Linda Nanuwil (Linda AF2)

Lyrics / Lirik Jika Kau Kekasih :

tidakkah terasa beban yang aku pikul
menyiksa jiwaku kekasih
kenapa kau tak panah merasakan

dan jika kau kekasih yang menyayangi aku
harus kau mengerti hatiku
itu hanya apa yang ku impikan

c/o

bilakah kau mengerti...

kata hati merayu aku pergi
meninggalkan dirimu
tapi ku tak berdaya
mengapa kasih, harus ku alami..
setelah aku korban segala-galanya
sanggup ku harungi hidup
bersama dirimu meninggalkan
semua yang aku cintai...ho..ho...

jika kau kekasih senangkanlah hidupku
jangan biar ku begini
hidup di dalam kerungsingan kasih

jika kau kekasih yang menyayangi aku
harus kau mengerti hatiku..
itu hanya apa yang ku impikan

ulang c/o 2x

kasih
anet.....

semuanya sudah berlalu......................................



sekian wassalammmmmmmm

Sabtu, 17 November 2012

percutian

                        bayou lagoon  resort melaka 
salam semua......hari nie aku nak story pasal  percutian di melaka...kami berramai2 menginap di bayou nie
tempat nya memang menarik dan berapa  di tengah bandar.
ramaikan kami                                                                                                     
kami menyewa bilik apartmen 3 bilik ....harga semalam 360.00 itu pun aku beli waktu promosi matta fair
kalau nak ikutkan harga semalam 600.00 macam tu lah. tetapi memang best lah sebab di sini ader  bermacam-macam kemudahan.yang best sekali pool dia.




setelah bermandi manda kami semua ke zoo buaya....banyak jenis buaya di sana






dalam taman buaya nie jugak ader rumah hantu...boleh naik keretaapi pas tu boleh naik bumper car jugak
kalau ngan family memang syok lah , pada yang penakut jangan masuk rumah hantu tau sebab silap2 hari bulan...selipar pun boleh putus.....




dah penat berjalan kami berhenti pulak rehat kan badan ..mujur ader kerusi urut nie...huuhuuh
lega rasanya selepas puas berjalan dalam taman buaya nie


selepas keluar aja dari taman buaya kami semua dah kepenatan
jadi kami balik semula ke hotel.  sebab di sebelah malam kami 
semua telah merancang untk ke mahkota prade melaka.
acara malam kami bermula selepas solat magrib...
kami ke sana tentunya nak cari makan...apa lagi tempat yang kami pilih ialah seoul garden yang terletak di dalam mahkota prade




kalau aku nak tulis setiap menu dan hidangan yang di sediakan memang banyak lah...pada sapa yang suka kan bbq dan steamboat 
cubalah ya...makanan nya buffet dan menu yang di sediakan memang banyak ...selain dari itu pencuci mulutnya pun banyak....so trylah pasti tak menyesal..

ini cerita hari pertama sebab hari kedua selepas chek out dari hotel 


kami ke pengkalan balak pula ....kami menginap di chelat hajah mahawa....sebab jadual kami malam nya kami nak bbq di tepi laut...
tempatnya cantik dan harga utk semalam di sini murah jer pun rm50.00 yang beraircond rm 80.00......ok lah 









malam tu sangat seronok kerana bila ada acara begini boleh mengeratkan lagi persaudaraan kita....pada  yang berminat nak kesini jangan risau di sini tempat bakar di sediakan ..dan bahan utk bbq juga boleh di beli di sekitar kawasan sini kerana ader tempat nelayan naikkan ikan di sini...memang mudah utk mencari bahan utk bbq..tak perlu bawa dari rumah...pasar dan kedai juga banyak so tak payah lah nak bersusah payah cuma peruntukan bajet jer,,,,,
ok lah sampai di sini sahaja aku merepek.....sakit kepala pun tak lega2 lagi jadi aku stop di sini sahaja .harap ader info yang berguna utk yang membaca entri aku nie....
ariossssssssss